گرانترین فرش ماشینی ایران

فرش جزء کلاهای مهم و ضروری هر خانه به حساب میآیددر بسیاری از موارد بر سر قیمت این کالا مهم بحث است. کشور ما تنها کشوری است که فرش و فرش بافی بسیار در آن رواج دارد و دارای تاریخچهای بسیار کهن در فرش بافی است به طوری که قدیمیترین فرش جهان متعلق به کشور ما ایران است. در هر حال فرش هنر ایرانیان است و مردم ایران نیز به شدت به استفاده از آن علاقه دارند اما همین فرشها که استفاده آن برای ما ایرانیان امری عادی شده است در بعضی مواقع قیمتی معادل ۲۰۰ میلیون تومان یا بیشتر دارند.
فرشهای ماشینی بر خلاف فرشهای دست بافت با ماشین بافته میشوند و کاملاً صنعتی هستند. این نوع از فرشها به دلسل این که با دستگاه بافت میشوند و سرعت تولید آنها بالا است همچنین از مواد اولیه ارزان در بافت آنها استفاده میشود، قیمت آنها نسبت به فرشهای ماشنی پایینتر است.
قبل از این که لیستس از گران قیمتترین فرشهای ماشینی را بیان کنیم باید به عواملی بپردازیم که باعث میشوند قیمت آنها بالا برود.
قیمت فرشهای ماشینی بر چه اساسی تعیین میشوند؟
قیمت فرشهای ماشینی طبق معیارهایی از جمله شانه و تراکم، ابعاد، الیاف به کار رفته در فرش ماشینی، برند و تعداد رنگهای به کار رفته در آن تعیینن میشود. در ادامه به هر یک از این موارد میپردازیم:
۱٫ شانه و تراکم
مهمترین عاملی که فرشهای ماشینی را از یکدیگر متمایز میکند و تأثیر مستقیمی بر قیمت آنها دارد شانه و تراکم است. فرشها از نظر شانه و تراکم در بخشهای مختلفی قرار میگیرند. این دستهها عبارتاند از ۷۰۰ شانه، ۱۰۰۰ شانه، ۱۲۰۰ شانه و از نظر تراکم نیز در دستههای ۲۵۵۰، ۳۰۰۰ و ۳۶۰۰ قرار میگیرند. منظور از شانه تعداد گرههای است که در هر متر مربع از عرض فرش وجود دارد به عنوان مثال اگر بگویند فرشی ۷۰۰ شانه است یعنی در هر متر مربع آن که از عرض محاسبه میشود ۷۰۰ گره وجود دارد. همچنین منظور از تراکم تعداد گرههایی است که در هر متر مربع از طول فرش موجود میباشد برای مثال هنگامی که میگویند فرشی دارای تراکم ۲۵۵۰ است یعنی در هر متر مبع از آن ۲۵۵۰ گره وجود دارد.
هر چه تراکم و شانه فرش بیشتر باشد قیمت آن نیز گرانتر است همچنین فرشی که تراکم بالایی دارد زیباتر، ظریفتر و متراکمتر است. به همین دلیل فرشهایی که ۱۰۰۰ شانه و ۱۲۰۰ شانه هستند به فرشهای دست بافت گونه معروف هستند. پس میتوان نتیجه گرفت که قیمت فرشهای ۱۰۰۰ شانه و ۱۲۰۰ شانه از فرشهای ۷۰۰ شانه بیشتر است.
۲٫ الیاف
اکثر فرشهای ماشینی موجود در بازار با الیاف اکرلیک و پلی استر بافته میشوند. اگر از بین این دو الیاف بخواهیم گزینه بهتری را انتخاب کنیم آن الیاف آکریلیک است؛ زیرا این نوع از الیاف مخصوصاً نوع هیت ست شده آن بسیار مرغوب است و قیمت آن نیز بسیار بالاتر از فرشهایی است که از جنس پلی استر اند هست.
در سالهای گذشته با استفاده از تکنولوژی و عملیاتهایی بر روی نخهای آکریلیک نه تنها عیبهای آنها بر طرف شده است بلکه آنها را دارای ویژگیهای مثبتی نیز کردهاند که این ویژگیهای مثبت عبارتاند از: ضد حساسیت بودن آنها به علت این که پرز نمیدهند، مقاومت در برابر گرما و سرما، مقاومت در برابر فشار و رطوبت، برگشت پذیری بالا، مقاوم بودن در برابر پاخوردگی و … به شکلی که این نوع از فرشهای ماشینی آنقدر مرغوباند که میتوان بر روی آنها یک اتو و یا قابلمه داغ را به مدت پنج دقیقه قرار داد و در فرش هیچ آسیب و تغییر رنگی مشاهده نکرد. متاسفانه نخهای پلی استر دارای عیبهایی است که موجب شده است نخهای آکرلیک رتبه بهتری پیدا کنند و طرفداران زیادتری داشته باشندف البته قابل ذکر است که مدت زمانی که فرشهای پلی استر عمر میکنند بسیار بیشتر از فرشهای آکریلیک است.
۳٫ ابعاد فرش
فرشها دارای اندازههای استانداردی هستند که عبارتاند از: ۴×۱، ۳×۱، ۲×۱، ۴×۳، ۳×۲، ۲٫۵ ×۳٫۵، ۱٫۵× ۱٫ طبیعی است که هر چه ابعاد فرش بیشتر باشد قیمت آن نیز بالاتر است. برای محاسبه قیمت فرش ماشینی از نظر ابعاد آن ابتدا باید قیمت فرش ۱۲ متری را بدانید سپس آن را تقسیم بر ۱۲ کنید و بعد از آن عدد به دست آمده را در متراژ مورد نظر ضرب کنید. به عنوان مثال اگر قیمت فرش ۱۲ متریای معادل با ۳ میلیون ۹۹۰ هزار تومان است با توجه به فرمول بالا قیمت همان فرش در ابعاد ۹ متری برابر است با ۳ میلیون و ۴۶۰ هزار تومان.
همچنین قیمت فرش ۹ متری را باید ۹٫۳ محاسبه نمود به دلیل این که دستگاه های بافت فرش های ماشینی دارای عرض سه متر است یعنی فرش هایی با عرض سه متر میباقند و زمانی که فرش های ۹ متری با عرض ۲٫۵ بافته میشوند کنار فرش ها خالی میمانند و شرکت ها آن را بیشتر محاسبه میکنند.
۴٫ تعداد رنگهای به کار رفته در فرش
تعداد رنگهای به کار رفته در فرشهای ماشینی معمولاً ۸، ۱۰ و ۱۲ تا است اما باید به این نکته توجه داشته باشید که تعداد رنگ به کار رفته در خاب فرش اثر زیادی در قیمت آن ندارد و امکان دارد اختلاف قیمت میان فرش ۸ رنگ و ۱۰ رنگ تقریباً ۵۰ هزارتومان باشد.
۵٫ برند و شرکتهای تولید کنده فرش
اکثر کارخانهها و برندهای به نام فرش بافی به علت تضمین کیفیت که در میان عموم به وجود آوردهاند برای حفظ جایگاه خود و مجذوب کردن مشتریان بیشتر فرشهای با کیفیت زیاد تولید میکنند و طبیعی است که با افزایش کیفیتقیمت آن نیز بالا برود.
در بازارهای فرش فروشی، فرشهای ماشینی معمولاً قیمتهایی معادل زیر دارند:
- قیمت فرش ماشینی ۷۰۰ شانه با تراکم ۲۵۵۰ در اندازه ۶ متری معادل است با ۱,۳۵۰,۰۰۰تومان.
- قیمت فرش ماشنی ۷۰۰ شانه با تراکم ۱۴۰۰ در ابعاد ۶ متری معادل با ۱میلیون ۳۰۰هزار تومان.
- قیمت فرش ماشینی ۱۰۰۰ شانه در ابعاد ۶ متری برابر با۱,۹۵۰,۰۰۰ .
- قیمت فرش ماشینی ۱۰۰۰ شانه در ابعاد ۹ متری برابر است با ۲ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان.
- قیمت فرش ماشینی ۷۰۰ شانه با تراکم ۲۵۵۰ با قالب ۱۰ رنگ و در اندازه ۹ متری برابر است با ۲,۰۷۰,۰۰۰.
- قیمت فرش ماشینی ۱۰۰۰ شانه در اندازه ۱۲ متری برابر است با ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار.