کدام فرش مناسب است؟ چگونه فرش مناسب منزل خود را تشخیص دهیم؟

دکوراسیون مدرن این امکان را فراهم ساخته است که هر شخص با توجه به سلیقه شخصی خود بتواند فضای منزل خود را با استفاده از وسایل مناسب بچیند و محدودیتی در انتخاب رنگها و تلفیق آنها با یکدیگر وجود نداشته باشد.اینیک حقیقت است که هیچچیز در دنیای مدرن غیرممکن نیست.
شاید زمانی استفاده از یک رنگ به عنوان تم اصلی فضا، باب بود، اما امروزه تکرنگی و چندرنگی هرکدام یک سبک ویژه خود به شمار میروند. به همین علت افراد قادر هستند در دکوراسیون خود از چندین رنگ مختلف بهطور همزمان بهره ببرند.
شاید در فرهنگ غرب این مورد یک امر جدید و بهروز به شمار آید. درصورتیکه در ایران با وجود فرشهای ایرانی بارنگها و گلهای رنگین،استفاده از ترکیب چندرنگی را میتوان به سالها پیش برگرداند.
انتخاب فرش مناسب دکوراسیون منزل همیشه یکی از دغدغههای اصلی افراد در هنگام خرید این کالای اصیل ایرانی است. مواردی چون ترکیب رنگها، ابعاد فضا، ابعاد فرش، نوع فرش و… بدون شک از سری نکات حائز اهمیت در حیطه انتخاب فرش مناسب دکوراسیون منزل ما میباشند.
در این مقاله قصد داریم تا ملاکهای انتخاب فرش مناسب را شرح داده و بهصورت جز بهجز به نکات اصلی آن بپردازیم. با ما همراه باشید
قصد خرید فرش دارید؟ بیصبرانه به دنبال آن هستید که این دنیای خیالی از گلوبوتهها را به منزل خود برده و بر روی آن پابرهنه قدم بزنید؟ دست نگهدارید، شما باید چند فاکتور مهم را پیش از خرید فرش برای خود حل کنید.
نکته اول: انتخاب رنگ مناسب
انتخاب رنگ فرش علاوه بر سبک و سیاق و دکور منزل شما به عواملی همچون سبک زندگی، مکان کاربری فرش (نشیمن، پذیرایی، اتاقخواب، آشپزخانه و) نوع فرهنگ و خیلی چیزهای دیگر بستگی دارد.
برای مثال بهتر، جالب است بدانید عربها رنگهای لاکی را بیشتر میپسندند و در زمانی که شرایط اقتصادی نا به سامانی دارند بیشتر از رنگها کدر استفاده میکنند. این در حالی است که در اروپا مردم علاقه وافری به رنگهای روشن و کمرنگ و بیرنگدارند!
این نکته بهخوبی بیانگر اهمیت فرهنگهای مختلف در انتخاب رنگها است که در خرید فرش نیز بدون کاربرد نیست. فرش یکی از تأثیرگذارترین اجزا بر دکوراسیون منزل به شمار میرود.
فرشهای بخشهایی از خانه مانند راهروها و آشپزخانه به دلیل اینکه در معرض آلودگی هستند بهتر است رنگهای کدر و تیرهای داشته باشند تا میزان آلودگی آنها کاهش یابد.
اما برای مکانهایی چون نشیمن و اتاقخوابها میتوانید بهراحتی از رنگهای روشن استفاده کنید تا بر روحیهتان نیز تأثیرات مثبتی بگذارد، چراکه ازنظر روانشناسان استفاده از رنگهای روشن در منزل باعث شادابی و آرامش افراد میشود.
انتخاب رنگ فرش علاوه بر موارد یادشده از چندین حیث دیگر نیز مورد اهمیت است:
• اگر میخواهید فضای خود را کوچکتر از آنچه هست نمایش دهید، بهتر از فرشهایی با طرحهای بزرگ و در رنگهای متفاوت استفاده کنید.
• انتخاب فرشهای تیره با پرزهای بلند باعث میشود فاصله کف تا سقف کمتر دیده شود.
• اگر دیوارهای خانه شما تیره است از فرشهای رنگ روشن با طرحی ساده استفاده کنید تا کف خانه درخشان و فضایی مدرت به وجود آید.
• استفاده از فرشهای تیره با طرح ریز فضای خانه را گرم و دلچسب میکند.
• استفاده از رنگهای روشن با طرحهای ساده و بافتی نرم، سبب بزرگتر دیده شدن منزل شما خواهد شد.
نکته دوم: ابعاد فرش
ابعاد فرش یکی از نکات حائز اهمیت در انتخاب فرش مناسب یک دکوراسیون به شمار میرود. اگر ابعاد را بهدرستی انتخاب کنید میتوانید تأثیر به سزایی در دکور منزل خود بگذارید.
فرشهایی که از فضای موردنظر کوچکتر هستند باعث میشوند آن فضا کوچکتر از چیزی که هست نمایان شود. بهطورمعمول ابعاد فرش باید در فضایی مانند نشیمن بهگونهای باشد که فضای میانی مبلها را بهخوبی پر کند، بهنحویکه پاها در زمان نشستن بر روی فرش باشند. در اتاقخواب هم همین امر صدق میکند و فرش باید بهگونهای باشد که در زمان بیدار شدن از خواب پاها بر روی آن قرار بگیرند.
بهجای فرشهای بزرگ بهتر است از چند فرش کوچکتر استفاده کنید. فرشهای کوچکتر فضای خانه را بزرگتر نشان میدهند و علاوه بر این جابهجایی و شستشوی آنها نیز آسودهتر خواهد بود.
کنارههای دیوارها را خالی بگذارید، این کار نیز به بزرگتر جلوه دادن خانه شما و نیز زیبایی آن میافزاید. بهتر است برای اتاق نشیمن از فرشهای گرد استفاده نکنید. قالبا فضای خانه بهصورت مستطیل شکل چیده میشود و اینکه یک فرش گرد کفپوش یک دکور مستطیلی باشد خیلی جلوه خوبی نخواهد داشت.
ابعاد فرش در اتاق غذاخوری یا آشپزخانه با نشیمن کاملاً تفاوت دارد. میز ناهارخوری و صندلیها وزن کمی دارند و علاوه بر آن دائماً در حال تکان خوردن هستند و همین امر باعث میشود که اگر فرشی کوچک در زیر آنها پهن باشد بهطورکلی تغیر زاویه دهد.
بنابراین برای این قسمت باید فرش را به نحوی انتخاب کرد که میز و صندلیها بهطور کامل بر روی فرش قرار گیرند.
همانطور که پیشتر به آن اشاره داشتیم فرش اتاقخواب باید بهگونهای باشد که در زمان بیدار شدن پاها بر روی آن قرار گیرند. به همین منظور شما میتوانید از چند روش مختلف استفاده کنید.
نیاز نیست شما تنها از یک فرش استفاده کنید، بلکه میتوان برای دو طرف تخت از دو قالیچه بهره گیرید که در زیر تخت و پاتختیها نیز قرار نگیرند.
ابعاد فرشها و قالیچهها بهصورت عموم به شکل زیر میباشد:
• قالی بسیار کوچک: پادری، پاتختی و پشتی در ابعاد ۶۰ × ۸۰ cm و ۹۰ × ۶۰ cm
• قالی کوچک: ذرع و چارک، در ابعاد تقریبی ۸۰ × ۱۳۰ cm
• قالی متوسط: سجاده یا دوذرعی، در ابعاد ۱۴۰ × ۲۲۰ cm و ۲۰۰ × ۱۴۰ cm
• قالی بزرگ: پردهای، در ابعاد ۱۵۰ × ۲۵۰ cm و ۱۷۰ × ۲۸۰ cm
• فرش کوچک: در ابعاد تقریبی ۲۰۰ × ۳۰۰ cm و ۲۵۰ × ۳۵۰ cm و اندازههای مشابه
• فرش در اندازه متوسط: در ابعاد تقریبی ۲۷۰ × ۳۷۰ cm و ۳۰۰ × ۴۰۰ cm و سایزهای مشابه
• فرش بزرگ: با ابعاد تقریبی ۳۶۰ × ۴۳۰ cm، ۳۵۰ × ۴۶۰ cm و سایزهای مشابه
• فرش بسیار بزرگ: در سایزهای تقریبی ۴۰۰ × ۵۰۰، ۴۵۰ × ۶۰۰ و اندازههای مشابه
• فرش بینهایت بزرگ: این فرش ناحیهای به وسعت ۶۰ ـ ۵۰ مترمربع و حتی بزرگتر را میپوشاند و فقط بهصورت سفارشی بافته میشود.