رمز و رازهای خرید فرش که خریداران کمتر میدانند

فرش ماشینی ارزان قیمت نخرید، این اولین قدمی است که باید به آن توجه کنید. مبحث بعدی که باید به آن توجه داشته باشید اختلاف مهم فرش ماشینی و دست بافت است. رازهایی نیز در مورد جنس فرشها وجود دارد.
به علت این که فرشهای دست بافت قیمت بالایی دارند اکثر افراد به سمت خرید فرشهای ماشینی میروند. همیشه در خاطرتان داشته باشید که فریب حرفهای فروشندههای زبان باز را نخورید. در بازارهای فرش ۴ نوع فرش ماشینی وجود دارد. در این مقاله به انواع آنها از نظر جنس، الیاف، شانه و تراکمشانخواهیم پرداخت.
انتظار میرود پس از مطالعه این مقاله، انتخاب خوب و مناسبی در خرید فرش داشته باشید.
مسئله مهمی که قبل از خرید فرش باید به آن دقت کنید آشنایی با انواع فرشهای ماشینی است. همه فرشها با سه نوع نخ بافته میشوند که عبارتند از نخ تار، نخ پود و نخ پرز و یا نخ خاب. این فرشها عبارتند از فرشهای ماشینی پشمی، فرشهای ماشینی آکریلیک، فرشهای ماشینی پلی استر و فرش ماشینی پلی پروپیلن که در ادامه به مقایسه آنها میپردازیم.
تفاوت فرشهای آکریلیک با انواع فرش ماشینی
اکنون به مقایسه فرش ماشینی ۱۰۰% آکریلیک با همه فرشهای درصد دار و یا فرشهای پلی استر و کاملاً BCF (پلی پروپلین) میپردازیم.
از نظر مداوم بودن و مدت زمان استفاده، فرشهای آکریلیک در مقایسه با فرشهای BCF، پلی استر و درصد دار مدت زمان بیشتری عمر میکنند. این نوع از فرشها عمر زیادی دارند حتی بیشتر از ۳۰۰ سال قابل استفاده هستند. فرشهای BCF و فرشهای پلی استر عمر کوتاهیی دارند و مدت زمان کمتری مورد استفاده قرار میگیرند همچنین خیلی زود نرمی و لطافتشان از بین میرود.
از نظر کوتاه شدن و یا آبرفتگی و تغیر به مرور زمان ویا پا خوردگی، فرشهای کمتر تغیر میکنند که اصلاً به چشم نمیآید، اما در انواع فرشهای ماشینی، این مسئله بسیار بیشتر دیده میشود به صورتی که پس از گذشت مدت زمانی مشاهده میکنیم که قد و یا پهنای این فرشها کج و یا کوتاه شدهاند.
اگر فرشهای آکریلیک در معرض نور نور قرار بگیرند و یا آنها را بشویید هیچ تغییری نمیکنند اما این موضوع در فرشهای مخلوط، پلی استر و BCF این گونه نیست و بسیار زود تغییر میکنند که موجب میشود در زمان کمی زیبایی این فرشها از بین برود.
فرشهای آکریلیک از نظر مداوم بودن در برابر گرما مستقیم بسیار خوب عمل میکنند به صورتی که این ویژگی یعنی مقاوم بودن آنها در برابر گرما باعث شده است که از فرشهای دیگر متمایز باشند. تست گرما بر روی این فرشها نشان داده است که حتی اگر بر روی آنها اتوی داغ قرار دهید هیچ تغییری نمیکنند. فرشهای BCF و پلی استر فرشهایی است که در برابر گرما مقاومت ندارند و فوراً دچار فرو رفتگی و سوختگی میشوند و سپس از بین میروند.
از نظر پوسیدگی، فرشهای آکریلیک تغیر نمیکنند داما فرشهای BCF و پلی استر دچار سایش و خوردگی میشوند.
از لحاظ زیبا بودن در مدت زمان طولانی، فرشها آکریلیک قابل مقایسه با فرشهای درصد دار یا BCF و پلی استر نیستند.
این فرشها معایبی نیز دارند که نباید نا گفته بماند. فرشهای آکریلیک زمان زیادی طول میکشد تا جذب طبیعت بشوند اما BCF و پلی استر در مدت زمان طولانی پودر میشوند و پراکنده و جذب طبیعت میشود.
مجلهای به نام Fiber year، اعلام کرده است که در سال ۲۰۱۳ میلادی تولید الیاف آکریلیک ۹٫۱ درصد و تولید الیاف پلی استر ۶٫۷ درصد نسبت به سال ۲۰۱۲ رشد داشته است.
اکنون در کشور آلمان شرکتی به نام درالون هر ساله ۱۷۰ تن الیاف آکریلیک تولید میکند این الیاف نوع ظریفتری دارد که از آن برای مصارفی دیگر مانند مصرف لباس عروسک و پوشاک بچه استفاده میشود. متاسفانه افرادی در فضاهای مجازی شایعه کردهاند که این نوع الیاف سمی است. باید به شما بگوییم که به هیچ عنوان امکان ندارد در اروپا از الیاف سمی که ممکن است در هنگام بازی در دهان کودکان برود در ساخت لباس عروسک استفاده کنند. همچنین باید خاطر نشان کنیم به دلیل پرز دهیای که فرشهای آکریلیک در هفتههای اول استفاده دارند امکان دارد کمی باعث تشدید حساسیت در برخی از افراد شود.
خصوصیات و کاربرد فرشهای BCF و پلی استر
الیافهای BCF یا پلی پروپلین و پلی استر مزیتهایی همچون رنگ پذیری بسیار خوب دارند. به همیین علت هزینه رنگ کردن آنها بسیار پایینتر از سایر الیافها میشود. همچنین تنوع رنگ آنها بسیار بالاتر است و به نسبت الیاف آکریلیک و پشم قیمت کمتری دارند.
یکی دیگر از مزیتهای فرشهای BCF جذب نکردن رطوبت است. به این دلیل استفاده از آنها برای مکانهایی با رطوبت زیاد بسیار خوب و مناسب است. فرشهای پلی استر و یا BCF اگر مورد شستشو قرار بگیرند و یا مرطئب بشوند فوراً خشک میشوند.
از دیگر مزایای فرشهای پلی استر میتوان به حالت پیوسته بودت الیاف آن اشاره کرد که باعث میشود فرشهای پلی استر همانند پشم و آکریلیک پرز ندهد.
یکی از عیبهای این نوع فرشها این است که آلودگی را به خود جذب میکند. آلودگیهای گوناگونی که با پایه روغن هستند بعد از جذب به این نوع از فزش ها با دشواری شسته میشوند؛ اما قابل ذکر است که آلودگیهای قابل حل با آب به راحتی پاک میشوند.
با مطالعه مطالب گفته شده، میشود که متوجه شد از فرشهای پلیپروپیلن و پلی استر در فضاهای باز، اتاق کودک، استخر، آشپزخانه و سایر محلها که نمیخواهید برای کف پوشکردهن آن هزینه کنید مناسب است
فرشهای مختلف ماشینی از نظر تراکم بافت
زمانی که حرف از تراکم فرش میشود منظور تعداد گرههای بافته شده در فرش است. همهٔ فرشها دارای دو نوع تراکم هستند که عبارتند از تراکم طولی و عرضی. منظور از تراکم عرضی شانه فرش است. شانه فرش عمدتاً بر اساس تعداد گره رنگ در هر یک متر مربع محاسبه میشود و علت اصلی معین کردن قیمت فرش شانه آن فرش است؛ زیرا با زیاد شدن آن نقشها ظریفتر نمایش داده میشوند.
راه حلی ساده برای این که متوچه بشوید که تعداد گرههای فرش چقدر است این است که آن را بشمابه پشت آن نگاه کنید و گرههای آن را بشمارید. به عنوان مثال اگر میکویند فرشی ۱۰۰ شانه است یعنی در هر ۱ سانتی متر آن ۱۰۰ گره موجود میباشد. تراکم طولی هم همانند تراکم عرضی است اما فرقآن فقط در این است که در نیمی از فرش حساب میشود و بعد از آن در ۲ ضرب میشود. اگر میگویند فرشی تراکم آن ۱۰۰۰ شانه است یعنی در یک متر از طول آن ۵۰۰ گره موچود است.
سخن آخر
امید است پس از خواندن این مقاله بتوانید فرش مناسب، خوب و بادوامی را برای منزل، محل کار، دفاتر و یا استخر و فضاهای باز انتخاب کنید. هیچ زمان فراموش نکنید که فرش مسئله ای اساسی در دکور و دکوراسیون است پس برای انتخاب و خرید آن کمی بیشتر وقت بگذارید.